Kasteel van Bellinghen wordt mogelijk nieuw gemeentehuis Kampenhout

maandag 21 oktober 2019 - 08:24
Dirk Vlaeyen
Het kasteel van Bellinghen wordt waarschijnlijk het nieuwe gemeentehuis van Kampenhout. De gemeente wil het kasteel met het 43 are grote domein er rond kopen voor net geen 2 miljoen euro. Donderdag beslist de gemeenteraad over de aankoop van het kasteel.

Ver zullen ze niet moeten verhuizen want het kasteel ligt vlak tegenover het huidige gemeentehuis. Het kasteel is één derde groter dan het huidige gebouw en dat is nodig omdat ook het OCMW in het nieuwe gebouw moet komen.  Het kasteel is meer dan 150 jaar oud maar werd de laatste jaren grondig gerestaureerd. Burgemeester Kris Leaerts: "Dat kasteel gaat qua dienstverlening volledig voldoen aan de eisen van een nieuw gebouw, en we hebben er ook nog een extra mooi kader bij ook. En zo houden we ook onze monumenten in ere. Je kan je dienstverlening in een mooie openbaar gebouw aanbieden, dat is een extra troef. Inwoners mogen ook fier zijn op hun gemeente Kampenhout."

Op de plaats van het oude gemeentehuis moet op termijn plaats komen voor horeca, handel en kleine woonvormen. Donderdag beslist de gemeenteraad over de aankoop van het kasteel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!