KBC sluit twee bankautomaten in Leuven

donderdag 6 december 2018 - 15:55
Sofie Verbrugge
KBC heeft twee van haar bankautomaten in Leuven gesloten. Het gaat om de gevelautomaten in de Parijsstraat en aan het Barbarahof. De bank wil liever investeren in automaten die binnen staan.

Volgens een interne evaluatie van KBC was het beter om twee van haar gevelautomaten in Leuven te sluiten. "Wij hebben alles bij elkaar meer dan 2.000 automaten. We maken regelmatig een evaluatie van dat automatenpark. Bij de meest recente evaluatie hebben we beslist om twee gevelautomaten in Leuven buiten werking te stellen. Dat is intussen ook gebeurd", zegt Viviane Huybrecht van KBC.

Wel extra binnenautomaat

Een automaat binnen is gemakkelijker te beveiligen en in de gaten te houden. "Er is daar in de buurt in het Barbarahof al een overdekt automatenkantoor. Daar gaan we een extra, tweede bankautomaat bijplaatsen. Dat gaat deze maand nog gebeuren. Zo'n automaat binnen is niet alleen comfortabeler voor onze klanten bij weer en wind, ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden en te beveiligen", aldus Viviane Huybrecht.

Waar wel nog 's nachts geld afhalen?

KBC behoudt voorlopig wel nog haar gevelautomaat op het Ladeuzeplein. BNP Paribas heeft een gevelautomaat in de Naamsestraat, Belfius eentje op de Grote Markt. Als je 's nachts dus nog geld wil afhalen, kan je daar nog terecht. Want alle loketautomaten en binnenautomaten zijn in Leuven vanaf 23u gesloten om de kans op een plofkraak te verkleinen.

 

 

 

Dit automatenkantoor in het Barbarahof krijgt er dus een tweede automaat binnen bij.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!