KIES19: Van striptease tot verjaardagsfeestje: all the way voor jouw stem

donderdag 16 mei 2019 - 09:45
Harald Scheerlinck
Met nog anderhalve week te gaan, halen politici het onderste uit de kan om kiezers te overtuigen. Rik Daems (Open VLD) gaat voor een catchy liedje, Benjamin Dalle (CD&V) geeft zich zelfs letterlijk bloot. We zetten de opvallendste campagnefilmpjes voor jou op een rijtje.

Rik Daems - lijstduwer Vlaams parlement voor Open VLD

De reclamespot van telefoonoperator Mobile Vikings inspireerde Rik Daems tot deze videoclip. Opgelet: het deuntje kan een aantal uur in je hoofd blijven hangen.

Theo Francken - lijsttrekker Kamer voor N-VA

Theo Francken gaat op huisbezoek bij Hanna. Zij viert net haar 18de verjaardag en mag dus voor het eerst stemmen. Al weet ze nog niet goed op wie.

Benjamin Dalle - lijsttrekker Vlaams parlement in Brussel voor CD&V

De jonge West-Vlaamse Brusselaar gaat wel heel ver om stemmen te winnen. Hij gooit zijn looks in de strijd of daar lijkt het toch op.

Houari El Hannouti - 8ste plaats Vlaams parlement voor SP.A

Vilvoordenaar Houari ondersteunt jongeren en mensen in armoede voor de VDAB. Wie een affiche van hem wil ophangen, krijgt een persoonlijke bezoekje.

Timothy Rowies - 4de plaats Vlaams parlement voor Groen

Timothy is doof en voert campagne met behulp van de Vlaamse gebarentaal. Ook voor huis-aan-huisbezoeken neemt hij vaak een tolk mee om met de mensen te kunnen praten. Zijn partijgenoten steunen hem voor 100%.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!