Krijgt Leuven een zwembad én schaatspiste in één gebouw?

vrijdag 27 september 2019 - 11:12
Bart Decoster
De stad Leuven laat onderzoeken of het mogelijk is om in Haasrode een 50-meterbad te bouwen in combinatie met een schaatspiste in hetzelfde gebouw. De combinatie zou op ecologisch vlak alvast voordelen opleveren.

De stad Leuven wil op termijn meer zwembadwater ter beschikking kunnen stellen. De huidige zwembaden aan de Philipssite, in Kessel-Lo en in Wilsele voldoen op termijn niet aan de vraag. Daarom wordt nu onderzocht of er een 50 meterbad gebouwd kan worden in de buurt van de Brabanthal in Haasrode

Ideale combinatie

Maar omdat ook de uitbaters van de schaatsbaan in Haasrode interesse tonen in een uitbreiding, wordt nu onderzocht of dat nieuwe zwembad én een nieuwe schaatspiste in één gebouw zouden kunnen ondergebracht worden. Volgens schepen van sport Els Van Hoof biedt die combinatie voordelen: "Je kan de warmte die je onttrekt uit de schaatspiste, gebruiken om het zwembadwater te verwarmen." 

Blijft zwembad Kessel-Lo bestaan?

In eerste instantie was er sprake van de vervanging van het zwembad in Kessel-Lo door een nieuw zwembad. De piste die nu wordt onderzocht is om een nieuw 50 meterbad te bouwen in combinatie met het behoud van het bestaande zwembad van Kessel-Lo. "We merken dat er altijd zwemwater te weinig is, daarom willen we liever geen zwembad meer sluiten", besluit Els Van Hoof. Het zwembad van Kessel-Lo opent trouwens op 7 oktober opnieuw de deuren na een renovatie van drie maanden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!