Laatstejaars van de Koninklijke Militaire School lopen 154 uur

vrijdag 15 maart 2019 - 11:52
Lauren Darras
Foto: Royal Military Academy
De laatstejaars van de Koninklijke Militaire School in Brussel zijn bezig aan een 154-urenloop. Ze lopen voor de stichting Pelicano die Belgische kinderen in armoede ondersteunt. Met het lopen hopen ze een mooie som geld in te zamelen.

De laatstejaars van sociale en militaire wetenschappen lopen dit jaar 154 uur of 6 dagen en 10 uur voor hun jaarlijkse liefdadigheidsactie. "We doen verschillende liefdadigheidsprojecten doorheen het jaar en nu gaan we dus lopen. We lopen 154 uur omdat we de 154 ste promotie zijn", zegt Bram Van Biesen.  Ze zamelen geld in voor de stichting Pelicano die zich inzet voor Belgische kinderen in armoede. De stichting wordt gesteund door Prinses Astrid. 54 studenten doen mee en worden in groepjes verdeeld. In elke groep moeten er constant twee leerlingen lopen. 

Vaste route?

Deelnemers moeten zich niet aan een vaste route houden: "We hebben ze vrij gelaten zodat ze overal in Brussel kunnen passeren, en een hele week dezelfde route doen is toch wel saai. Via smartwatches controleren we of iedereen zijn uren heeft gelopen", vertelt Bram. 

Conditie

De leerlingen van de Koninklijke Militaire School hebben een goede conditie, maar zo lang aan een stuk lopen hebben ze nog nooit gedaan. "We hebben een redelijk goede sportieve opleiding dus met de spieren gaat alles goed, maar de gewrichten en ligamenten beginnen toch af te zien", zegt Bram. De deelnemers zullen opgelucht zijn als het lopen gedaan is. Ze hopen wel een mooie som geld in te zamelen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!