Leerlingen installeren weerstation bij landbouwer in Asse

maandag 18 november 2019 - 10:45
Bart Decoster
De leerlingen van het zesde jaar industriële wetenschappen van de technische school Sint-Martinus in Asse, hebben vanmorgen een weerstation geïnstalleerd op de boerderij van Joris Van den Eynde in Asse. De resultaten van het meetstation moeten onder meer dienen om de lokale effecten van de klimaatverandering te onderzoeken.

Het weerstation maakt deel uit van het VLINDER project waarmee de universiteit van Gent met een hele reeks weerstations de gevolgen van het weer op ons leven wil onderzoeken. Zo wil het de komende jaren onder meer nagaan wat de gevolgen zijn van hittegolven op onze gezondheid. 

"Het weerstation werd op een halve dag in mekaar gezet door onze leerlingen", vertelt wiskundeleerkracht Ben Van der Hasselt. "Onze leerlingen van het zesde jaar weten perfect hoe ze zulke dingen in mekaar moeten steken. We hebben hen enkel de technische plannen moeten bezorgen en dan hebben ze het zelf in mekaar gebokst". De gegevens van het weerstation zullen in de wiskundelessen ook gebruikt worden om meer te leren over statistieken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!