Leuven Beachvolley strandt op het Ladeuzeplein in Leuven

dinsdag 16 juli 2019 - 09:22
Andries Haesevoets
Foto: Stad Leuven
Van dinsdag 16 tot zondag 21 juli wordt het Ladeuzeplein in Leuven omgetoverd tot een grote zandbak. De vijftiende editie van het beachvolleytoernooi vindt er plaats. Je kan er bovendien een lekkere cocktail gaan drinken en genieten van heel wat acts.

Vanavond gaat het volleytoernooi van start. "We beginnen voor de allereerste keer met een spikeballtoernooi. Vanwege de populariteit is dat toernooi wel al helemaal volzet. Wat de beachvolley betreft, hebben we verder in de week nog jeugdtoernooien, provinciale toernooien, recreatietoernooien en bedrijfstoernooien. Tijdens het weekend is er een toernooi van het nationale volleybalteam. Maar als je niet zo van volleybal houdt, kan je ook deelnemen aan het kubbtoernooi", zegt coördinator Johan Neven.  

Meer dan enkel beachvolley

Er is veel meer te beleven dan enkel beachvolley, bevestigt Neven: "Speciaal voor onze vijftiende editie hebben we vrijdagavond een afterwork aperitief georganiseerd. De burgemeester zal die ook plechtig komen openen. Tijdens het weekend organiseren we ook een familieweekend met allerlei activiteiten voor de kinderen, zoals een circusworkshop, een kinderdisco en straattheater. De mama's  en papa's kunnen daarnaast heerlijk genieten van zonnige drankjes en de vele foodtrucks." Voor ieder wat wils dus!

 

Foto: Stad Leuven

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!