Man hangt 2 uur lang in verlichtingspaal in Vorst

woensdag 11 september 2019 - 12:38
Carla Mertens
bron: google maps
In de Brusselse gemeente Vorst heeft een man twee uur lang in een verlichtingspaal gehangen. Hij wilde zo ontkomen aan een huiszoeking.

Via balkon derde verdieping

In de Brusselse gemeente Vorst heeft een man woensdagochtend twee uur lang in een verlichtingspaal gehangen. Hij hoopte op die manier te ontkomen aan een huiszoeking. Toen de politie rond 7.30 uur aankwam in de Wielemans Ceuppensstraat, nam hij de vlucht via het balkon van zijn appartement op de derde verdieping, door op een verlichtingspaal te springen. 

Dreigde met springen

"Hij is daar ongeveer twee uur blijven opzitten. Hij heeft eventjes gedreigd om naar beneden te springen. Maar we hebben hem uiteindelijk, met hulp van zijn advocaat, die lang op hem heeft ingepraat, kunnen overtuigen van de verlichtingspaal te komen. De brandweer heeft hem daarbij geholpen", zegt woordvoerster Kathleen Calie van de lokale politie Brussel-Zuid.

De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat en de huiszoeking werd alsnog uitgevoerd. Door het incident was de Wielemans Ceuppensstraat in Vorst een tijdlang gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!