Man op wit paard gezien in Holsbeek

donderdag 6 december 2018 - 14:45
Sofie Verbrugge
In Holsbeek is het BE-Alert alarmsysteem uitgetest. Via dat systeem kan een burgemeester, een gouverneur of een minister naar een grote groep mensen een bericht sturen om hen te laten weten dat er een noodsituatie is. Denk maar aan een bericht dat je je ramen en deuren moet sluiten tijdens een brand.

In Holsbeek liet burgemeester Hans Eyssen vanmorgen weten dat er een man op een wit paard was gezien. Het ging om een test. Zo'n 842 inwoners kregen een sms, 654 mensen een e-mail.

Man met wit paard op het dak?

Voor de test in Holsbeek kregen de inwoners een bericht met een wel heel leuke boodschap. De burgemeester vroeg hen of ze vannacht een man op een wit paard hadden gezien op hun dak. Een verwijzing naar Sinterklaas die vannacht druk in de weer was in ons land.

De test verliep trouwens perfect. Op minder dan een minuut waren alle berichten verstuurd en de gemeentelijke noodplanningsambtenaar kon alles ook goed opvolgen.

Inschrijven

Als je zelf graag BE-Alertberichten wil ontvangen bij noodsituaties in jouw buurt, dan moet je je daarvoor inschrijven. Zo blijf je op de hoogte als er een noodsituatie is in de buurt van je huis, je werk of je familie. Inschrijven kan op de website www.be-alert.be

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!