Met de fiets naar school op Dikketruiendag

dinsdag 12 februari 2019 - 12:50
Kristel Smout
leerlingen fietsen op speelplaats
Heel wat scholen doen vandaag mee met Dikketruiendag. In sommige scholen wordt de verwarming lager gezet en hebben de leerlingen zich warm aangekleed. En omdat 'klimaatflandriens' het thema is van Dikketruiendag, komen heel wat leerlingen met de fiets.

In basisschool De Plein in Holsbeek zijn bijna alle kinderen met de fiets naar school gekomen. Ze hebben hun fiets ook versierd. En met die versierde fietsen rijden ze vandaag rondjes op de speelplaats. En in de Freinetschool De Pit in Diest geeft de klusjesman van de school alle fietsen een onderhoudsbeurt. De lichten worden nagekeken, de banden opgepompt en de ketting gesmeerd.

Fietsen op de speelplaats

In de Miniemenschool in Leuven is de fiets al helemaal ingeburgerd. De school heeft zelfs 24 fietsen ter beschikking van de leerlingen en leerkrachten. Ze gebruiken die voor korte schooluitstappen tijdens het schooljaar. En vandaag organiseren ze met die schoolfietsen een race op de speelplaats (Foto). 

Les in openlucht 

In Don Bosco in Groot-Bijgaarden doen ze het hele jaar door inspanningen om een milieubewuste school te zijn. Maar op deze Dikketruiendag krijgen de leerlingen les in openlucht, en er is ook soep. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!