"Ook met een klein inkomen heb je recht op vakantie"

woensdag 15 mei 2019 - 16:36
Kristel Smout
foto: Frauke Van den Broeck
In Tervuren gaat een 'Rap op Stap' kantoor open. Dat kantoor helpt mensen met een beperkt inkomen bij het plannen van een betaalbare uitstap of vakantie. Ze krijgen er ook informatie over kortingen die ze kunnen krijgen bij sport- en cultuuractiviteiten.

Iedereen heeft recht op vrije tijd en ontspanning, ook mensen die het niet breed hebben, vinden ze in Tervuren. En daarom opent de gemeente een 'Rap op Stap' loket. Mensen met een beperkt budget krijgen daar informatie over betaalbare uitstappen en vakanties. 

Kortingen 

"Tervuren is gekend als een relatief rijke gemeente," zegt schepen van gelijke kansen Lut Kint. "Maar er wonen ook heel wat kwetsbare mensen en we merken dat die groep niet altijd deelneemt aan het vrijetijdsaanbod van Tervuren. En er wordt ook te weinig gebruik gemaakt van kortingen die mensen kunnen krijgen. Die informatie willen we geven aan het 'Rap op Stap' loket. Er zijn bijvoorbeeld verenigingen die kortingen aanbieden, of ziekenfondsen die financiële tegemoetkomingen geven. En vaak zijn kwetsbare groepen niet op de hoogte of ze hebben de mogelijkheid niet om op zoek te gaan naar die informatie."   

Het Rap op Stapkantoor is vanaf 22 mei elke woensdagnamiddag open in het vrijetijdscentrum De Warandepoort in Tervuren.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!