Opnieuw mensenhandel en uitbuiting in Vilvoordse nagelstudio

woensdag 3 juli 2019 - 06:16
Heleen Luyckx
Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) laat nu ook een tweede nagelstudio op de Leuvensestraat sluiten. Er zou opnieuw sprake zijn van mensenhandel en uitbuiting van jonge Vietnamese meisjes.

Het is nog niet zo lang geleden dat Bonte een eerste nagelstudio (Fashion Nails) sloot in z'n gemeente. Die sluiting dateert van 23 mei“Na herhaaldelijke controles van de inspectie en de politie bleek dat er heel wat jonge Vietnamese meisjes uitgebuit worden”, vertelde Bonte toen.

Grondige controle

Bonte beloofde dat soortgelijke zaken in de stad grondig gecontroleerd zouden worden. En zo geschiedde. In juni heeft de politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) samen met andere diensten een controle gehouden op illegale economie. Onder meer in nagelstudio Nails City in de Leuvensestraat. Bij de controle werden er een aantal pv's opgesteld. 

"Duidelijk mensenhandel"

Na de uitbater gehoord te hebben, besliste Bonte om ook deze zaak te sluiten. “Ik kan om evidente redenen niet te diep ingaan op de details, maar het gaat opnieuw duidelijk om mensenhandel. Dat is dus twee keer op rij. Verder zouden er ook teveel mensen in het gebouw wonen, hebben de jonge Vietnamese meisjes geen verblijfspapieren en worden flagrant uitgebuit.” De nagelstudio blijft zeker tot september gesloten. 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!