Paard Jade helpt bij revalidatie

maandag 12 november 2018 - 21:00
Kristel Smout
In het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek kunnen mensen revalideren, bijvoorbeeld nadat ze een beroerte hebben gehad. Het ziekenhuis zet ook paarden in tijdens de revalidatie. Hun nieuwste paard heet Jade.

In het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek gebruiken ze paarden tijdens de revalidatie omdat mensen dan sneller genezen. De paarden verblijven in een manège vlak naast het ziekenhuis. "We komen iedere week naar de manège," vertelt Hilde Van Laethem van Inkendaal. "Onze patiënten beginnen altijd met het borstelen van de paarden. Dat is een goeie oefening voor de fijne motoriek van de handen en voor de schouderbewegingen, want veel patiënten zijn verlamd geweest. En daarna mogen de patiënten met het paard rijden. Op die manier leren ze zelfstandig zitten, want de meesten moeten dat opnieuw leren."

Jade 

Het ziekenhuis heeft nu een nieuw therapiepaard, Jade. Met het ingezamelde geld van de actie Music For Life vorig jaar hebben ze een derde paard kunnen kopen. En ook dit jaar wordt er met Music For Life geld ingezameld voor Inkendaal. En ook dat geld gaan ze gebruiken voor het revalidatieproject met paarden, de hippotherapie.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!