Pepingen botst op Halse tractorsluizen

donderdag 1 augustus 2019 - 16:15
Jeroen Guns
De tractorsluizen tussen Halle en Pepingen zorgen voor discussie
De gemeente Pepingen wil dat de stad Halle de tractorsluizen in de Beertsestraat en Kiethomstraat aanpast. De burgemeester kreeg al verschillende klachten van landbouwers die met hun tractoren niet over de betonblokken geraken.

Halle plaatste de tractorsluizen vorige maand, op de grens met de Pepingse deelgemeente Beert, om het sluipverkeer tegen te gaan. Maar volgens de burgemeester van Pepingen zijn ze te hoog. "Een tractorsluis is maximaal 15 tot 16 centimeter hoog", zegt Eddy Timmermans. "Deze blokken zijn 27 centimeter hoog. Zelfs tractoren kunnen er niet meer over. Als landbouwers het wagen om over de betonblokken te rijden, riskeren ze hun voertuig te beschadigen."

Brief naar Halle

Pepingen ontving al verschillende klachten. "We hopen dat er binnenkort een aanpassing komt", zegt Timmermans. "Ook voor de hulpdiensten veroorzaakt dit problemen. Die moeten nu een serieuze omweg afleggen maar bij een dringende oproep telt elke seconde. Ik heb een brief gestuurd naar het stadsbestuur van Halle met de vraag hier iets aan te doen."

Overleg

Bram Vandenbroecke, schepen van mobiliteit in Halle, wil voorlopig geen olie op het vuur gooien. "Ik ga alle details bespreken met mijn collega die bevoegd is voor landbouw", zegt Vandenbroecke. "Onze stadsdiensten hebben wel nog maar één formele klacht ontvangen. Maar we zullen samen zitten met de burgemeester van Pepingen om hun klachten beter te kunnen doorgronden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!