Peuken op de grond, meteen boete betalen

dinsdag 24 september 2019 - 11:52
Lieselot Terryn
Wie volgende week een sigarettenpeuk op de grond gooit in Beersel, Sint-Pieters-Leeuw of Halle en op heterdaad wordt betrapt, zal meteen een boete moeten betalen. Ook baasjes die de hondenpoep van hun viervoeter niet opruimen, ondergaan hetzelfde lot.

De politie Zennevallei zal volgende week streng controleren op sluikstorten. Wie dat doet mag zich aan een boete verwachten, ook wie zijn sigarettenpeuk op de grond werpt. De actie gaat door in de handhavingsweek, een jaarlijkse actie van "Mooimakers". Mooimakers" is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten. Overal worden mensen aangemoedigd om voetpaden en straten proper te maken en te houden. 

Hondenpoep

De lokale politie van Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Halle neemt ook deel aan de actie. "Er zullen meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform", zegt woordvoerster Anneleen Adang. "Nu spreken we de mensen al aan om hen te verwittigen, te sensibiliseren. Maar vanaf volgende week gaan we mensen die sluikstorten effectief beboeten. Ook zij die sigarettenpeuken op de grond gooien als voor baasjes die de hondenpoep van hun viervoeter niet opruimen."

"Goed gedaan"

Wie zijn zwerfvuil wel correct in de vuilnisbak gooit, krijgt dan weer een complimentje

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!