Remco Evenepoel wordt 20: "Ik vier in Argentinië met een glaasje Kidibul"

zondag 26 januari 2020 - 19:40
Harald Scheerlinck
Wielrenner Remco Evenepoel viert zijn twintigste verjaardag. De jonge renner uit het Pajottenland zit momenteel in Argentinië, daar start morgen de Ronde van San Juan. De wielerkoers waar hij exact één jaar geleden zijn debuut maakte bij de profs.

"Ik vier mijn verjaardag heel rustig. Het gebeurt tenslotte toch ieder jaar. We eten gewoon een stukje taart met de ploegmaats. Op een verjaardag mogen we wel eens zondigen", vertelt Remco in De Week van Harald op Radio 2. "Vorig jaar was ik hier ook, dus ik ben het stilaan gewoon om niet thuis te zijn op mijn verjaardag. Nadien halen we dat wel in als ik opnieuw thuis ben. Dan zal mijn mama hopelijk weer verse pannenkoeken maken zoals vorig jaar. Ik drink sowieso geen alcohol, dus ik zal het vandaag vieren met een glaasje Kidibul." (lacht)

Hopen op podiumplaats

Remco kijkt erg uit naar de start van de Ronde van San Juan. Exact één jaar geleden gaf hij daar meteen zijn visitekaartje af tijdens zijn eerste wedstrijd bij de profs. "Ik stond toen meteen op het podium, dus ik hoop dat dat dit jaar opnieuw lukt. We hebben een sterke ploeg met een snelle sprinttrein. We kunnen hier zeker minstens een overwinning pakken. Wie weet halen we zelfs meteen de leiderstrui op de eerste dag. Er zit ook een tijdrit tussen die mij goed ligt. Ik ga alleszins alles geven en dan zien we wel wat het wordt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!