Roberto Martinez huldigt nieuw kunstgrasveld van FC Herne in

donderdag 30 augustus 2018 - 19:18
Martijn Donné
FC Herne heeft er een nieuw kunstgrasveld bij. Donderdagavond werd dat officieel in gebruik genomen met als eregast Roberto Martinez, die het nieuwe voetbalveld inhuldigde.

Zo'n kunstgrasveld heeft geen last van het weer, dus de leden van de club kunnen heel het jaar door ongestoord voetballen. Het werd hoog tijd dat er zo'n veld kwam, want de club in Herne had afgelopen jaar pech met het weer. "Deze winter was het veld bijna één grote modderpoel", zegt burgemeester Kris Poelaert. "Met de droogte van deze zomer zien we ook dat het veld heeft afgezien. De timing is eigenlijk perfect om nu het nieuwe seizoen te starten met een kunstgrasveld."

Martinez als eregast

Niemand minder dan bondscoach Roberto Martinez was eregast en huldigde het nieuwe veld in. Volgens hem is zo'n veld heel goed nieuws voor de jonge voetballers uit Herne. "Zo'n faciliteiten zijn essentieel. Het wordt steeds moeilijker om lokaal voetbal te behouden. En dit veld helpt", zegt de bondscoach. "We zijn allemaal jong geweest en wanneer je verliefd bent op voetbal heb je zo'n faciliteiten dicht bij huis nodig. Ik denk dat dit een goede kans is voor de mensen van Herne, en dit veld kan veel kansen creëren voor jonge voetballers."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!