Rustige eerste dag op Brusselse stadsboulevard E40

maandag 13 mei 2019 - 09:01
Yasmina El Messaoudi
Er zijn vandaag twee rijstroken geschrapt op de E40 van Leuven naar Brussel, ter hoogte van de Reyers-, Montgomery- en Centrumtunnel. Alleen, de gevreesde files zijn er niet. Al kunnen die de komende dagen wél nog komen volgens onze verkeersexpert Hajo Beeckman.

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts en automobilistenvereniging Touring zijn nog steeds niet te spreken over de beslissing om enkele rijstroken van de E40 te schrappenVolgens hen verschuift de file daardoor van Brussel naar Vlaanderen. Brussels minister Pascal Smet heeft de plannen doorgezet en vandaag zijn het aantal rijstroken van zes naar vier gedaald.

De ingreep heeft echter weinig invloed gehad op de eerste dag. Het is opvallend rustig. Verkeersexpert Hajo Beeckman: "Vandaag is een beetje een atypische dag. Er is nog één rijstrook open gebleven die morgen dicht gaat en daarnaast is na maanden de Montgomerytunnel ook opnieuw beschikbaar. Dat compenseert het verkeer."

Bange chauffeurs 

Ook het nieuws over de stadsboulevard heeft zeker invloed gehad op de chauffeurs. Beeckman: "Heel veel mensen hebben natuurlijk ook geluisterd naar de nieuwsberichten. Ze zijn gealarmeerd en misschien zelfs bang. En daardoor hebben ze vandaag het Reyerscomplex bewust wat vermeden. Vermoedelijk zal het de komende dagen weer drukker worden."  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!