Schepen reageert op afbraak sociale woningen in Haacht

donderdag 16 mei 2019 - 16:52
Helena Dewelde
Schepen van Sociale Zaken, Ilse Fillet, reageert op het feit dat 22 gezinnen uit de Spreeuwestraat in Haacht tijdelijk moeten verhuizen. Deze week kregen de bewoners daar een brief met de aankondiging dat hun sociale woning plaats moet maken voor een sociaal nieuwbouwproject.

Schepen Ilse Fillet verzekert dat de bewoners stap voor stap zullen begeleid worden tijdens deze moeilijke periode. “De groep Volkswoningbouw is bezig met een project om al onze oudere woningen te renoveren. Bij de woningen in de Spreeuwestraat zouden we eerst gaan renoveren. Maar uit een grondige screening bleek dat nieuwbouw goedkoper is, zeker als je rekening houdt met de 2020-normen voor energie", vertelt Ilse Fillet. “Het project staat wel nog in zijn kinderschoenen dus het zal zeker nog vijf jaar duren voor de werken echt starten.”

Boze bewoners

De bewoners van de Spreeuwestraat zijn ziek van dit nieuws. Dit betekent namelijk dat ze tijdelijk moeten verhuizen. Het feit dat ze dit te weten zijn gekomen via een brief, is bij velen ook in het verkeerde keelgat geschoten.

Begeleiding gegarandeerd

“Naast de brief, zal er ook in elke woning een maatschappelijk assistent langsgaan om de bewoners meer uitleg te geven over dit project. We hebben ons best gedaan om het nieuws ruim op voorhand te brengen, zodat de bewoners zich mentaal kunnen voorbereiden. Die moeten zich trouwens ook geen zorgen maken dat ze op straat zullen belanden. We gaan voor elk gezin op zoek naar een woning in de omgeving voor tijdens de werken en begeleiden ze waar we kunnen”, aldus Ilse Fillet.

Naast schepen van Sociale Zaken in Haacht is Ilse Fillet trouwens ook bestuurder bij de Volkswoningbouw in Herent. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!