Schepen Scherpenheuvel trouwt op Internationale Dag tegen Homofobie

vrijdag 17 mei 2019 - 14:36
Yasmina El Messaoudi
Het is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. En net op deze dag stapt eerste schepen van Scherpenheuvel-Zichem in het huwelijksbootje met zijn vriend. Eerder toevallig, maar wel erg symbolisch voor het koppel.

"Toen we op zoek waren naar een datum, viel pas "onze frank", vertelt Kris Peetermans, de eerste schepen van onder andere Sport en Cultuur in Scherpenheuvel-Zichem. "Maar eens we dat beseften vonden we het wel mooi en symbolisch." Te meer omdat er volgens het koppel nog heel wat werk aan de winkel is. Dat zegt de toekomstige man van de schepen Tim Bens: "We zijn er nog lang niet, spijt genoeg. Een paar maanden geleden was er in België weer een geval van gaybashing (nvdr geweld tegen homo's). Ik hoop dat we daar als maatschappij in groeien, zodat het niet meer gebeurt."

Alleen op reis

Vanavond wordt het koppel getrouwd door collega schepen van Burgerlijke stand Lieven Renders. Daarna gaat het koppel gezellig uit eten met familie. En volgende week vertrekt Tim op huwelijksreis, maar... alleen. "Ik moet helaas een week weg voor mijn werk. Maar die huwelijksreis die halen we in de zomer sowieso in." 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!