Staking De Lijn: "Giechelen op de achterbank tijdens carpoolrit"

vrijdag 8 november 2019 - 08:25
Lieselot Terryn
Foto: Nele Groeneweghe
In Dilbeek wachten ze niet langer op een bus van De Lijn. Enkele inwoners hebben via sociale media een carpoolinitiatief opgestart. Wie een leeg zitje heeft in zijn auto kan dat aanbieden aan een gestrande reizigers. Een creatief idee dat aanslaat.

Geen bussen in Dilbeek en dat voor de vierde dag op rij. Voor heel wat mensen is het dan ook zoeken om op school of het werk te geraken. Maar in Dilbeek brengt de staking bij De Lijn een golf van solidariteit teweeg. Enkele inwoners bieden op sociale media spontaan een leeg zitje in hun auto aan. "Ik neem al enkele dagen scholieren mee naar Halle", zegt Nele Groeneweghe. "Het is ontzettend leuk om niet alleen naar mijn werk te moeten rijden. Het is lachen op de achterbank. Ik hoor ze soms bezig over taken en toetsen en voor mij is dat heel herkenbaar aangezien ik zelf ook leerkracht ben. En dan wordt er natuurlijk veel gegiecheld."

Carpoolgroep

In totaal zijn er nu al 10 mensen die deelnemen aan het carpoolinitiatief. Intussen wordt er nagedacht om een permanente carpoolgroep aan te maken. "Het is zo gezellig op mijn achterbank dat het misschien leuk zou zijn om te blijven carpoolen, ook als de chauffeurs van De Lijn niet staken", zegt Groeneweghe. "Als er iemand is die een permanente groep wil opstarten om ritten aan te bieden op een eenvoudig manier, dan blijft het leuk op de achterbank."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!