Stopt Danny Fabry met zingen?

dinsdag 10 september 2019 - 12:13
Kristel Smout
In Dag Allemaal vandaag staat dat Danny Fabry stopt met zingen. De schlager-held uit Scherpenheuvel die we onder meer kennen van "Ça c'est la vie" is ondertussen 71 jaar en hij begint te voelen dat hij geen twintig meer is. Maar of hij echt stopt...?

De fans van Danny Fabry uit Scherpenheuvel zijn erg geschrokken van het bericht in Dag Allemaal dat hun idool stopt met zingen. Danny wordt voortdurend gebeld door vrienden en fans die zich afvragen of het nieuws klopt. "De telefoon heeft hier nog niet stilgestaan vandaag", vertelt Danny. "Maar ik ga niet echt stoppen, ik ga minder doen. Ik ben 71 en volgend jaar vier ik 50 jaar carrière. En drie keer op een avond optreden en ook nog twee keer op zaterdag, dat is me teveel aan het worden. Ik heb heel mijn leven gezongen, en ben veel van huis weggeweest. Ik wil nu meer bij mijn gezin zijn." 

"Artiest zijn, dat zit in je lichaam"

Maar Danny weet dat het niet makkelijk zal zijn om te stoppen: "Ik zeg eigenlijk al vijf jaar dat ik minder ga doen. Het probleem is: artiest zijn, dat zit in je lichaam. Dat is zoals een renner die een koers wil winnen, die is daar ook wekenlang mee bezig. Dat is bij een artiest ook." 

Vriend Paul Severs

Er zijn dit jaar een paar dingen gebeurd die Danny aan het denken hebben gezet. "Een vijftal maanden geleden ben ik van het podium moeten stappen omdat ik onwel werd. En dan nog mijn goeie vriend Paul Severs die er niet meer is. En dan begin je al snel te denken: 'Drie optredens op een avond en dan ook 's nachts rijden, dat wil ik allemaal wat minderen.' Maar mijn fans moeten niet ongerust zijn, ik doe verder, ik ga alleen minder optreden."

Wil je meer weten over Danny Fabry? Surf dan naar vivavlaanderen.be
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!