Voorzitter gemeenteraad Vilvoorde wil erkenning moskee

donderdag 14 maart 2019 - 15:30
Lennart Segers
Al dertig jaar is er een moskee in Vilvoorde. Gemeenteraadsvoorzitter Johan Serkeyn ontving gisteren de Marokkaanse ambassadeur en riep in een speech op om de moskee te erkennen. Maar de officiële erkenning van moskeeën door de Vlaamse overheid is voor 5 jaar geblokkeerd.

De Vilvoordse gemeenteraadsvoorzitter Johan Serkeyn wil dat de moskee die er al jaren is, erkend wordt. Dat zei hij gisteren tijdens het bezoek van de Marokkaanse ambassadeur.

Erkenning uitgesteld

Minister van binnenlands bestuur Liesbeth Homans heeft elke erkenning voor vijf jaar uitgesteld. Homans wil eerst meer onderzoek naar wat er gezegd wordt en wie de moskeeën uitbaat . Serkeyn zegt dat de moskee al 30 jaar functioneert in Vilvoorde zonder problemen: "ik denk dat het ook voor wat subsidie zorgt, maar het is vooral een erkenning van de goede werking en integratie in de maatschappij. Dat zorgt ook voor meer wederzijds begrip."

Marokkaanse gemeenschap 

De Marokkaanse ambassadeur was op bezoek in Vilvoorde omdat er een grote Marokkaanse gemeenschap woont. In 1962 waren ze met 17, en momenteel wonen in Vilvoorde naar schatting 800 Marokkanen en 2.000 à 3.000 Belgen van Marokkaanse afkomst.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!