Wetenschappers populair dankzij televisie

vrijdag 9 november 2018 - 16:50
Kristel Smout
Op zondagavond kan je op canvas kijken naar de reeks 'Er was eens'. Een programma over het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Een televisieploeg volgde maandenlang de wetenschappers die daar werken.

Het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is een heel bijzonder gebouw met veel gangen, kelders en labo's waar wetenschappers onderzoek doen, onder meer rond insecten, planten en dieren. Een klein deel van dat onderzoeksmateriaal komt dan terecht in het museum voor natuurwetenschappen, vooral bekend van de dino's. 

Het effect van televisie

Je kan zelf ook een rondleiding krijgen achter de schermen als je dat op voorhand aanvraagt. Een van de gidsen, Jeroen Venderickx vertelt ons dat hij overstelpt wordt met aanvragen voor rondleidingen nu het Instituut op televisie komt. "Vroeger had ik ongeveer twee aanvragen per maand, en na de eerste aflevering kwamen er al meteen twaalf aanvragen binnen," vertelt Jeroen. "Maar de plaatsen zijn beperkt, het is ook niet de bedoeling dat we zoveel bezoekers toelaten dat de wetenschappers voortdurend gestoord worden." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!