Winkel wil verhuizen wegens grote wegwerkzaamheden in de straat

dinsdag 12 februari 2019 - 17:55
Jeroen Tuytten
PLEK
De interieurzaak PLEK ligt in de Leuvense Mechelsestraat, niet in de verkeersvrije winkelstraat maar in het tweede deel, richting Vaart. In de straat zijn grote werkzaamheden gepland. De straat krijgt een nieuw wegdek en nieuwe riolen. Daarom hebben de uitbaters beslist om te verhuizen.

"We hebben bijna geen keuze", zegt Laura, één van de twee uitbaters. "We liggen nu al een stukje buiten het centrum. De mensen moeten al een inspanning doen om tot bij ons te geraken.  Als de mensen dan nog eens door de modder moeten lopen, dan wordt het heel moeilijk. Sommige klanten kopen ook grote stukken en daarom willen we ook bereikbaar blijven voor mensen die met de wagen komen." 

Plek zoekt plek

De PLEK is al zo'n twee jaar in de Mechelsestraat gevestigd. Laura vreest dat het met zulke werkzaamheden heel moeilijk wordt om als jonge onderneming te overleven. De uitbaters zijn nog op zoek naar een nieuwe locatie in Leuven. Laura laat de moed niet zakken. "We hebben wel een beetje stress, maar we proberen positief te blijven. We zijn zeer gepassioneerd, er zijn veel mensen die ons een warm hart toedragen en we hebben al twee mooie jaren achter de rug. Dus, we geloven dat alles wel goed komt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!