Wonen in een kasteel op je oude dag kan binnenkort in Steenokkerzeel

woensdag 13 maart 2019 - 07:52
Kirsten Simons
Je oude dag doorbrengen op een kasteeldomein, het zal binnenkort kunnen in Steenokkerzeel. Daar worden 20 assistentiewoningen gebouwd op het domein van het kasteel Ter Ham.

De eerste steen van de nieuwe Kasteelresidentie Ter Ham  in Steenokkerzeel werd dinsdagmiddag gelegd. De 20 erkende assistentiewoningen komen achteraan het binnenplein van de vijftiende-eeuwse waterburcht Kasteel Ter Ham, van waaruit zorgexpert Optimum C zal instaan voor een kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlening aan de bewoners. 

Michel Vanstallen, de projectontwikkelaar: "Het domein wordt omgeven door een slotgracht en water. Er is ook een brug met een poort naar het binnenplein waar de 20 assistentiewoningen komen. Vanop het binnenplein is er ook een trap naar een extra brug, net zoals vroeger bij de kastelen." 

Nostalgie 

Halfweg 2020 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de assistentiewoningen. Eén van hen is Elise uit Machelen. Zij komt met haar man op het kasteeldomein van Steenokkerzeel wonen: "We zochten al lang iets omdat we het stilaan nodig hadden en hier vonden we het wel heel mooi. Mijn moeder heeft vroeger ook in Steenokkerzeel gewoond, ze is hier ook opgegroeid. Ze vertelde heel vaak over dit kasteel. Ik denk dat we er zullen van genieten."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!