Zelfoogstboerderijen zijn populair

zaterdag 6 april 2019 - 08:57
Lennart Segers
Vandaag, zaterdag 6 april, zet zelfoogstboerderij stadsakker in Tienen de deuren open. Boer Wannes zaait, plant en zorgt voor de groenten, planten en kruiden en wie inschrijft kan het hele jaar zelf gaan oogsten.

Boer Wannes is enkele jaren geleden begonnen met zijn boerderij aan de rand van het stadscentrum van Tienen. De boerderij en velden liggen achter het sociaal huis in Tienen. Je kan er meer dan honderd soorten groenten en kruiden oogsten. Vandaag kan je kennis maken met de werkwijze van de stadsakker.

Wannes Suttels werkt volledig biologisch, hij doet het meeste met de hand en werkt niet met pesticiden, herbiciden of kunstmatige mest. De groenten en kruiden groeien en bloeien per seizoen. "In de winter is dat wat minder, in de zomer erg uitbundig", glundert boer Wannes. Hij werkt ook met een serretunnel voor tomaten en meloenen. 

Hij heeft nog 50 plaatsen vrij, er is plaats voor 200 oogsters, daarvan zijn al 150 plaatsen ingenomen. Een jaar abonnement kost 250 euro, je kan dan van april tot eind maart komen oogsten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!