2 jaar na 22 maart

donderdag 22 maart 2018 - 06:51
Twee jaar geleden werd onze regio getroffen door een reeks bomaanslagen door IS-terroristen. Zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op in de luchthaven van Zaventem en metrostation Maalbeek.

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat 32 doden vielen bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek in Brussel.

32 doden en 300 gewonden, door een reeks van bomaanslagen door moslimterroristen. Straks, om iets voor acht worden bloemen neergelegd in de inkomsthal van de luchthaven. Om twee vóór 8 - het moment van de eerste aanslag wordt een minuut stilte gehouden. Ook de burgemeester van Zaventem, Ingrid Holemans, zal er bij zijn: "Het was een verschrikking, we hoorden het op de radio en zijn meteen ter plaatse gegaan opde luchthaven. Daarna hebben we de sporthal van Zaventem geopend om slachtoffers en gestrande reizigers op te vangen"

Reizigers zullen niet zo heel veel van de herdenkingsplechtigheid merken want alle vliegtuigen landen en stijgen op, zegt  Anke Franssen van Brussels Airport: "Vluchten blijven stijgen en landen, bagage wordt afgehandeld, er volgt wel een minuut stilte, mensen die in de inkomhal werken zullen dan even stoppen met werken."

Om 11 over 9 volgt dan de herdenking aan de metrohalte Maalbeek. Tijdens de minuut stilte zullen geen metrostellen stoppen, aankomen of vertrekken in Maalbeek maar de metrohalte is wel gewoon open zegt An Van Hamme van de MIVB: "We zullen de namen omroepen in het station, dan volgt een minuut stilte en de premier en de minister-president van het Brusselse gewest zullen bloemen neerleggen en er zal live ingetogen muziek worden gespeeld." (foto: Wikipedia)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!