20 jaar kabouter Plop: "We hebben ons vroeger kapot gewerkt"

zondag 27 augustus 2017 - 14:00
Kabouter Plop in Plopsaland
Vandaag precies 20 jaar geleden trok Walter De Donder voor de eerste keer z'n kabouterkostuum aan. De rest is geschiedenis.

"Ze draaien 'De Kabouterdans' nog altijd op ieder feest. Zelfs op feestjes waar niet eens kinderen zijn. Ik hoef mijn neus maar binnen te steken of ze zetten dat nummer op", lacht De Donder. "Onlangs moest ik optreden op een foute party. Dat was nieuw voor mij, maar de tent stond op z'n kop dus dat was geweldig."

Kabouter Plop, Lui en Klus

In de beginjaren waren het lange Plop-dagen voor hem. "Om 7 uur 's ochtends stonden we al in de studio in Schelle opnames te maken. Het gebeurde regelmatig dat we pas tegen 19 uur 's avonds klaar waren." Dat ging zo drie dagen per week en op vrijdagavond trok de Plop-bende naar Nederland. "We speelden daar tot drie shows per dag, soms met een pauze, dan leken het er soms zes. We hebben ons toen echt kapot gewerkt. Maar ik kijk met veel plezier terug op die periode."

Nieuwe afleveringen

Vanaf begin september komen er voor het eerst in 14 jaar nieuwe Plop-afleveringen op de televisie. "Ik geraak nog in mijn kostuum, ja. Gelukkig zat er nog wat speling op. Ik heb intussen natuurlijk niet stil gezeten. Ik doe nog regelmatig solo-optredens en binnenkort trekken we ook weer naar de theaters." Intussen heeft De Donder ook laten weten dat hij bij de verkiezingen in 2018 graag opnieuw een gooi doet naar de burgemeesterssjerp van Affligem.

Foto's: Belga

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!