Als je op je werk het bos door de bomen niet meer ziet...

vrijdag 27 april 2018 - 14:37
bos waar het zonlicht doorschijnt
Problemen op je werk? Je weet niet goed welke richting je uit wil met je job? Dan kan je een boswandeling maken met een natuurcoach die je onderweg richting probeert te geven. Een heel andere manier van loopbaanbegeleiding dan een droog gesprek in een of ander kantoor.

Katleen Van den Dries is zo'n wandelcoach die met mensen het bos intrekt om antwoorden te zoeken op vragen die met de job te maken hebben. "Het is geen geknuffel met bomen, er wordt echt gepraat en gewerkt rond een probleem. Iemand die het op zijn werk niet aandurft om op de baas af te stappen, laat ik dan letterlijk over een barrière stappen in het bos." 

Laagdrempelig

"Al wandelend een gesprek voeren heeft voordelen : je hoeft mekaar niet recht in de ogen te kijken en als er een stilte valt voelt dat niet ongemakkelijk aan."  

Terugbetaald 

Loopbaanbegeleiding door een wandelcoach bestaat al langer, maar de Vlaamse overheid heeft nu beslist om de kosten bijna volledig terug te betalen, dat kan met loopbaancheques. Hoe meer mensen zich goed voelen op hun werk, hoe minder burn-outs, dat is de redenering. 

Foto: Tim Geers (CC BY-SA 2.0)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!