Crimibox: Misdaad in een doos aan huis

maandag 23 oktober 2017 - 08:23
Crimibox bij Jeroen Guns
Jimmy en Johan uit Halle hebben hét kerstcadeau van het jaar bedacht. Een doos met een misdaad in om thuis met de familie of vrienden op te lossen.

Ben je Cluedo beu? Wil je wel eens in de huid van Sherlock Holmes of Witse kruipen? Dan kan dat vanaf nu! Want Jimmy en Johan Cowé, twee broers uit het Pajottenland, hebben een crimibox gemaakt. Een concept dat komt overwaaien uit Amerika.

Cold Case


Crimibox is een organisatie die onoplosbare zaken oplost en daarvoor hebben ze onze hulp nodig. In de doos zitten politiedossiers, bewijsstukken, ooggetuigenverslagen,...allemaal dingen die je nodig hebt om de moord in de doos op te lossen. Een fictieve moord wel te verstaan, maar de verhalen zijn wel gebaseerd op echte feiten. Johan is zelf politieman in Asse en weet dus waarover hij spreekt. "We bedenken onze verhalen zelf. We zijn in juli begonnen met de eerste case. Die was in een mum van tijd uitverkocht. Voor de kerstdagen willen we een nieuw scenario bedenken. Het idee is dat de spelers thuis een politiedossier toegestuurd krijgen. Het verhaal gaat daarna verder online. Daar kunnen ze filmpjes bekijken en ze kunnen ook naar voicemails bellen voor meer informatie."  

Het beste wat je kan doen om de moord op te lossen, is alle tips op een prikbord plakken. "Voor heel wat spelers kan dat helpen om het overzicht te bewaren. Wij leveren ook een boekje erbij om notities te nemen.En als je met vragen zit, kan je onze hulplijn bellen."

Groot succes

Het succes van het startende bedrijfje Crimibox ontging ook Start it@KBC niet. Zij helpen de broers met de uitwerking van hun bedrijf. De mannen denken er ook aan om op termijn een soort van abonnementensysteem mogelijk te maken waarbij je vier misdaadzaken per jaar kan oplossen. 

Meer informatie: https://crimibox.com/


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!