Een bib voor iedereen, zeker in Sint-Pieters-Leeuw

vrijdag 19 januari 2018 - 15:01
In Sint-Pieters-Leeuw hebben de leerlingen van de plaatselijke scholen de bibliotheek letterlijk omarmd. Het is de start van de campagne 'een bib voor iedereen'.

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking. De vrees is dat bibliotheken zullen verdwijnen en daarom is er de actie 'een bib voor iedereen'.

Bibliothecaris in Sint-Pieters-Leeuw Katia Grammens: "Vroeger kregen wij subsidies, maar die vallen nu allemaal weg omdat er geen bibliotheekplicht meer is. Daarom vrezen wij dat er in verschillende gemeenten bibliotheken zullen verdwijnen waardoor de mensen in hun buurt niet meer naar een bibliotheek kunnen. Dat zou zonde zijn."

Heel veel scholen maken gebruiken van de bibliotheek, daarom waren het de leerlingen van de verschillende scholen die vandaag 'hun' bib hebben omarmd, want 'een bib moet er zijn voor iedereen'.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!