Eerste studenten schrijven zich in aan VUB

maandag 2 juli 2018 - 14:03
Het academiejaar zit er nog maar net op, maar de Vrije Universiteit Brussel is al volop met het volgende academiejaar bezig. Want de inschrijvingen zijn daar al gestart.

Nele uit Asse en Timour uit Hasselt waren er vanmorgen vroeg al bij. Zij weten heel goed waarom ze aan de VUB willen studeren. "Ik wil archeologie en kunstwetenschappen studeren. Ik ben geïnteresseerd in kunst en ik schilder zelf ook. Ik wil hier studeren omdat de campus dicht bij Asse ligt en omdat de VUB bekend staat voor zijn hulp en begeleiding", zegt Nele. En ook Timour komt bewust vanuit Hasselt naar Brussel. "Ik wil hier computerwetenschappen studeren omdat de VUB bekend staat voor die richting." 

Dag Gent, hallo Brussel! 

Opvallend is ook dat veel studenten uit Oost-Vlaanderen de overstap maken van Gent naar Brussel. Rinneke uit Gent wil bijvoorbeeld op een kleine campus studeren. "Ik was hier vorig jaar geweest met onze middelbare school. Ik vind dat er hier aan aangename sfeer hangt omdat het hier een pak kleiner is dan in Gent." Ook werkstudenten kiezen vaak voor de Vrije Universiteit Brussel omdat je daar avondles kan volgen. In Gent ben je meer op jezelf aangewezen en kan je 's avonds minder naar de les. 

KULEUVEN

Wie wil studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven, moet nog wat meer geduld hebben. Daar starten de inschrijvingen pas 16 augustus. Nieuw dit jaar is dat je voor je inschrijving wel al een afspraak kan maken. Dat doe je hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!