Leuvens buurthuis 't Lampeke start met fietstaxi

woensdag 28 februari 2018 - 15:50
De fietstaxi is bedoeld om mensen te vervoeren die moeilijk te been zijn, maar tegelijk kan hij gebruikt worden om boodschappen te doen. 't Lampeke is een vzw die zich inzet voor minderbedeelden en wil met de fietstaxi het goede voorbeeld geven.

"Met de fietstaxi hebben we geen commercieel doel voor ogen", zegt Carine Nelissen van 't Lampeke. "De mensen die nu al gebruik maken van onze dienstverlening kunnen er wel gebruik van maken, bijvoorbeeld om iemand te bezoeken of om boodschappen te doen."

"We kunnen de fiets ook gebruiken om ladingen te vervoeren. Daarvoor kan hij  makkelijk omgebouwd worden. Bedoeling is om aan te tonen dat veel verplaatsingen met de fiets kunnen gebeuren, " zegt Nelissen. "We zullen de bakfiets dan ook voor eigen gebruik inzetten om het goede voorbeeld te geven."

De fietstaxi heeft 10.000 euro gekost. Dat hoge bedrag wordt verklaard door de speciale ombouwmogelijkheden en door de aanwezigheid van elektrische aandrijving. Een groot deel van het geld komt van de Nationale Loterij. Ook auto-invoerder D' Ieteren deed een flinke gift via zijn mobiliteitsproject Give and Gain.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!