Marathonloper zweet in koelcel

donderdag 24 augustus 2017 - 12:14
Marathonloper Gertjan Verdickt uit Londerzeel gaat op 24 november meelopen met de ijsmarathon op Antarctica, de koudste plek op aarde. Om zich daarop voor te bereiden traint hij momenteel in de koelcel van een bedrijf in Lummen.

Voor Gertjan is het belangrijk om te kunnen trainen in extreme koude. Daarom was hij op zoek naar een koelbedrijf met een grote koelruimte en dat bedrijf vond hij in Lummen: "Ik heb hen gevonden via Google. Er was een vacature vrij om als diepvriesmagazijnier te komen werken en dat leek mij de ideale gelegenheid om hier eens een kijkje te komen nemen."

De diepvriescel is ongeveer 20 meter en Gertjan loopt er letterlijk tussen de kebab en de chocolademousse. Het is er maar liefst min 20°C, ideaal dus om zich voor te bereiden op de ijskoude temperaturen van Antarctica: "Ik wil me mentaal voorbereiden, maar ik wil ook kijken of mijn kledij bestand is tegen de temperaturen."

Met deze ijsmarathon is Gertjan niet aan zijn proefstuk toe. Een jaar lang loopt hij voor en met MS-patiënten. Hij liep al twaalf wedstrijden om zich voor te bereiden op deze marathon. Een filmpje van zijn training vind je op onze Facebookpagina.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!