Nieuwe MUG-wagen voor Halle

donderdag 22 maart 2018 - 09:36
Sinds 2010 heeft Halle een eigen MUG-dienst, maar het was tijd voor een nieuwe wagen. Met geld van de stad kan het Sint-Maria-ziekenhuis nu met een nieuwe hybride wagen dringende hulp bieden in Halle en omgeving.

Halle heeft tot 2010 moeten wachten voor het een eigen MUG-interventiewagen had. Voordien werden mensen uit Halle en omgeving vaak geholpen door Franstalige hulpdiensten wat soms tot misverstanden leidde.

Acht jaar gelden kreeg het Sint-Maria-ziekenhuis een eigen mug. En die wagen is nu vervangen door een nieuw en milieuvriendelijk type, zegt Axel Kerkhofs: "We hebben in het verleden toch vaak meegemaakt dat patiënten niet konden bereikt worden, terwijl we nu toch meer dan 150 000 mensen extra kunnen bereiken en altijd in het Nederlands, wat vroeger niet altijd het geval was. Wij zorgen ongeveer voor meer dan 1000 ritten voor 30 000 patiënten per jaar op onze spoedgevallendienst."

De MUG-wagen ziet er trouwens ook anders uit dan vroeger, nu is hij geel-groen en volledig reflecterend, vroeger was hij rood-geel. 

 


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!