Parkpoort Leuven krijgt facelift

donderdag 12 juli 2018 - 18:15
© Cuypers & Q architecten
De stad Leuven heeft de plannen voorgesteld voor de omgeving rond de Parkpoort en het Paul Van Ostaijenpark. De scholen uit de buurt en het conservatorium worden grondig vernieuwd.

Zo krijgen de twee stedelijke scholen, de Parkschool en SKLO, nieuwe en vooral meer duurzame gebouwen en komt er ook meer groene speelruimte voor de kinderen. Ook het conservatorium en de circusschool in het oude Victor Broosgebouw worden vernieuwd en uitgebreid. "De parkpoort wordt opgewaardeerd. Er komt ruimte voor educatie, ontmoeting en cultuur. De circusschool zal helemaal worden vernieuwd en krijgt ook veel meer ruimte. Dat is nodig want de circusschool barst uit haar voegen", zegt schepen Mohamed Ridouani.

Site voor de buurt

Na de schooluren is het dan de bedoeling dat de site wordt gebruikt door verenigingen en buurtbewoners. "Buurtbewoners gaan de ruimtes mogen gebruiken voor ontmoetingen en allerlei initiatieven. Ook Leuvense verenigingen zijn welkom. Bijvoorbeeld om te vergaderen. De Parkpoort zal dus niet alleen tijdens de schooluren maar ook daarbuiten actief worden gebruikt", aldus Ridouani. 

2020-2022

Na de zomer wordt de bouwvergunning voor het project aangevraagd. Vlaanderen heeft de stad Leuven voor dit project alvast een subsidie gegeven. Het stadsbestuur hoopt dan in februari 2020 te kunnen starten met de werken die twee jaar zullen duren. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!