Stukje geitenparadijs in Lennik

maandag 16 juli 2018 - 12:45
Sam Ampoorter
Johan Seynaeve uit Lennik houdt al bijna zijn hele leven dwerggeitjes. In zijn fokkerij 't Hemelveld zitten soms tot wel 30 geitjes te grazen in de tuin.

Johan is gepassioneerd door de diertjes. “Het is allemaal begonnen toen ik hier in 1977 een stuk grond kocht. Daar stonden toen twee geitjes op”, begint hij, “maar momenteel staan er ongeveer een twaalftal geitjes op de wei”. Dat is niet altijd het geval. In het voorjaar komen er op de dwerggeitenfokkerij een 30-tal beestjes bij, maar in de loop der jaren zijn er hier welgeteld 454 geboren”, zegt Johan trots, “ik houd het allemaal goed bij”.

De tuingeit

“Een dwerggeitje, een sieraad in je tuin”, staat er op Johans visitekaartje te lezen. Geitjes zijn naast schattige lawaaimakers blijkbaar ook de moeite waard om in je tuin te hebben staan. “Veel mensen verzorgen hun tuin op gebied van flora, maar ik vind dat er ook fauna aanwezig moet zijn”, zegt Johan.  “Dwerggeitjes zijn veel te mooi om verstopt te worden achter het lange gras. Het zijn tuindieren, en verdienen het om bewonderd te worden in een tuin."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!