Zelfuitleenbalies in bibliotheek Tienen

donderdag 12 juli 2018 - 18:49
Foto: stad Tienen Twitter
In Tienen ga je je boeken niet langer aan een baliemedewerker moeten afgeven voor je ze mee naar huis neemt. De bibliotheek gaat zelfuitleenbalies plaatsen. Ook de inkomhal en het sanitair worden vernieuwd.

Het personeel van de bibliotheek zal niet langer je boeken inscannen in de bibliotheek van Tienen. "Met de komst van de zelfuitleenbalies, zal je zelf je boeken moeten inscannen als je ze graag wil ontlenen. Je moet ze daarvoor op een computerplaat leggen. De boeken terugbrengen gebeurt op dezelfde manier. Er zit geen personeel meer aan de balie", zegt bibliothecaris Hilde Jordens. "Onze medewerkers krijgen zo meer tijd om vragen te beantwoorden en mensen die computerproblemen hebben te helpen. Zo komt er een betere dienstverlening op de vloer." 

Altijd open

De bibliotheek blijft zo goed als open tijdens de werken. "Bij een tweede fase zal het gelijkvloers wel even worden afgesloten. Daar staat onze non-fictie. Maar voor de rest blijven we tijdens de werken de hele tijd open", aldus Hilde Jordens. 

De voorbereidende werken zijn al gestart. De echte werken beginnen op 30 juli. Begin oktober zou de vernieuwde bibliotheek dan klaar moeten zijn. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!