Belgisch ambassadeur in Zuid-Afrika: "Helmut Lotti en Dana Winner zijn hier gevestigde waarden"

donderdag 11 februari 2021 - 16:53
Het is de week van de Belgische muziek. Tijd om stil te staan bij onze fantastische muziek van eigen bodem. Muziek die ver buiten onze landsgrenzen gekend is. David van Ooteghem belt elke dag met een Belgische ambassadeur in het buitenland. Vandaag is dat Didier Vanderhasselt in Zuid-Afrika.

En of onze Belgische muziek gekend is in Zuid-Afrika. "Onze elektronische muziek en dj's doen het hier ontzettend goed. Dat heeft veel te maken met de populariteit van Tomorrowland. Regi heeft hier vorig jaar nog een gouden plaat gekregen voor het nummer 'Where Did You Go'", vertelt ambassadeur Vanderhasselt. 

Helmut Lotti door de boxen van de supermarkt

Helmut Lotti en Dana Winner zijn ook gevestigde waarden, vooral onder de witte bevolking. "Dat heeft te maken met de taal en hun klassieke repertoire. Het zijn ook echt meezingers. Het viel me op tijdens een concert van Helmut Lotti enkele jaren geleden hoe hard iedereen meezong. Ik was ook erg verrast toen ik hier twee jaar geleden als ambassadeur arriveerde en Helmut Lotti door de boxen van de supermarkt hoorde."

Onze artiesten zijn ook zot op Zuid-Afrika. Katleen Aerts woont er en ook Regi heeft er een buitenverblijf. "Het moet hier een ongelofelijke inspiratiebron zijn voor hen."

Onze Belgische muziek is een fantastisch instrument.

Didier Vanderhasselt, Belgisch ambassadeur

Didier Vanderhasselt gebruikt onze Belgische muziek vaak in zijn rol als ambassadeur. "We zijn hier dagelijks bezig met politiek en economie. De 'harde wereld' zeg maar. Dus onze Belgische muziek is een fantastisch instrument voor mij. We hebben ook zo veel te bieden."

Bekijk hier het interview:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!