Weet wie je eet (drinkt): Bloody Mary
wo 2 mrt. - 9:00
Het is maar weinigen onder ons gegeven: een gerecht 'krijgen' dat je naam draagt. Deze week stellen we er vier voor...

Het is maar weinigen onder ons gegeven: een gerecht 'krijgen' dat je naam draagt. Deze week stellen we er vier voor, met bijhorend origineel recept.
Bloody Mary
De Bloody Mary is door zijn rode en dus bloederige uiterlijk genoemd naar de zestiende-eeuwse koningin Maria I van Engeland. Een soort van Cruella De Vil die een kwalijke reputatie had door haar zware vervolging van protestanten. Daarom kreeg ze haar bijnaam 'Bloody Mary'.

Recept van Bloody Mary (Manuel Wauters)
Ingrdiënten
Bereiding
- Vul het collinsglas met ijsblokjes. Doe er de wodka, worcestershiresaus, tabasco, het citroensap en de specerijen bij. Giet er vervolgens het tomatensap bij en roer goed door.
- Garneer met een selderstengel en een partje limoen.