500 briefjes met nieuwjaarswensen aan gevel in Brugge

woensdag 15 januari 2020 - 08:05
Jens Lemant
Foto: Radio 2
De gevel van Brigitte Cauwe uit Brugge zag er de voorbije weken bijzonder kleurrijk en vrolijk uit. Ze riep voorbijgangers op om een kleefbriefje te nemen en daar een wens op te schrijven. Honderden Bruggelingen én toeristen gingen daar op in.

Brigitte uit Brugge had het idee om aan haar gevel een pakje met kleefbriefjes te leggen tijdens de eindejaarsperiode. De bedoeling was om mensen die aan haar huis voorbijkomen een briefje te laten schrijven met een nieuwjaarswens: "In totaal zijn er zo'n 500 briefjes die aan mijn gevel hingen van Bruggelingen maar ook van veel toeristen", vertelt Brigitte aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Van Chili tot Australië

Heel wat toeristen gingen op de vraag van Brigitte in: "Het mooiste briefje was er één van Engelsen die zeiden dat mijn initiatief een glimlach op hun gezicht toverde. Er waren ook briefjes van toeristen uit Chili, Colombia, Denemarken, Oostenrijk, India en zelfs Australië. Die laatste schreven dat ze nu terug gaan naar de bosbranden die woeden in hun thuisland", besluit Brigitte.

Intussen zijn de briefjes wel weggehaald omdat het weer het niet langer toelaat.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!