Aartrijkenaar schrijft lied voor vriendin die zelfmoord pleegde

dinsdag 10 september 2019 - 09:38
Florence Depauw
Foto: Youtube
Vandaag is het de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding. Speciaal daarvoor schreef singer-songwriter Guy Verlinde uit Aartrijke een liedje: "Dance through the night." Hij maakte het nummer voor een vriendin die in 2011 zelfmoord pleegde.

Een goede vriendin van Guy Verlinde uit Aartrijke stapte acht jaar geleden uit het leven. "Ik was verontwaardigd en boos", zegt de singer-songwriter. "Ik was ook kwaad op mezelf, omdat je denkt dat je iemand heel goed kent. Maar dan blijkt dat je een belangrijk deel van de gevoelens van die persoon niet kent."

Herdenkingsdienst

Guy en zijn vrienden hebben toen een herdenkingsdienst in elkaar gestoken. "Met muziek die zij graag hoorde", zegt hij. "Voor die dienst heb ik het nummer "Dance trough the night" geschreven. Maar het duurde een hele tijd voor ik er klaar voor was om het nummer op te nemen. Het wekt nog altijd hevige emoties op. Ik voel me vaak schuldig. Wat had ik kunnen doen om dit te vermijden? Die vraag spookt heel de tijd door mijn hoofd. Misschien kon ik het helemaal niet vermijden. Dat kan ook."

Herinnering

Guy probeert de herinnering aan zijn goede vriendin in leven te houden met zijn nummer. "Het nummer gaat over wat ik eventueel allemaal had kunnen doen om het te vermijden. Maar helaas komt dat te laat", zegt Guy. "Ik hoop dat mensen die ook achtergebleven zijn met een heleboel vragen troost vinden."

Zelfmoordlijn

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of via de website van de Zelfmoordlijn.

Start je dag met Herbert Verhaeghe
Radio 2 West-Vlaanderen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!