Barnum Roeselare masseert de opwarming weg

dinsdag 12 februari 2019 - 16:27
Luc Vanhauwaert
Dikke truiendag in middelbare school Barnum in Roeselare
Na al die klimaatmarsen zou een mens het nog vergeten: er bestaat ook nog zoiets als de jaarlijkse dikketruiendag. En die is vandaag. Het gaat om een campagnedag van de Vlaamse overheid rond het klimaat, waarin de verwarming van scholen en bedrijven wat lager wordt gezet om de opwarming van het klimaat tegen te gaan.

Het is vandaag dikketruiendag, de jaarlijkse bewustwordingsdag van de Vlaamse overheid rond het klimaat. Op dikketruiendag wordt de verwarming van scholen en bedrijven een beetje lager gezet in de strijd tegen de opwarming van de aarde. In de middelbare school Barnum uit Roeselare werd er lesgegeven in de school, maar ook in een tent buiten en zelfs op het grasveld.

We hebben voor speerwerpen en kogelstoten gezorgd en dat kan in het gras.

Bart Govaerts, leraar in de Barnumschool in Roeselare

Hobby's werden alternatieve lessen

In Barnum in Roeselare gaven leerkrachten les over hun hobby's. Dat ging dan bijvoorbeeld over Spaans of schaken of massage. Eén les werd zelfs op het grasveld gegeven door de sportiefste leraren. De leerlingen konden er een meerkamp uittesten. "We doen kogelstoten en speerwerpen, en dat kan in het gras," zei leraar Bart Govaerts. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!