Beeldje voor gestorven vrouw is terecht!

dinsdag 20 november 2018 - 17:26
Luc Vanhauwaert
Het leek een speld in een hooiberg, maar het is Stefaan Moeyaert uit Veldegem toch gelukt. Hij wou het beeldje terugvinden dat hij gemaakt had voor zijn vrouw die ondertussen gestorven is. Eén van de 600.000 beeldjes van het grote kunstwerk "ComingWorldRememberMe" in de Palingbeek bij Ieper. En dat is ook gelukt.

Stefaan Moeyaert uit Veldegem vond het beeldje terug dat hij gemaakt had voor zijn vrouw die twee jaar geleden overleed aan kanker. Het was één van de 600.000 beeldjes van het grote kunstwerk "ComingWorldRememberMe" in de Palingbeek bij Ieper. 

Oproep via Facebook

Stefaan deed via Facebook een oproep. En gisteren kreeg hij antwoord, van een koppel uit Loker, bij Heuvelland.  Rond vijf uur vanmiddag kon hij zijn beeldje eindelijk terug in zijn handen houden. Zonder die naam was het wellicht nooit mogelijk geweest. Stefaan denkt dat de emotie nog moet komen. Het beeldje staat straks bij hem thuis. Het wordt voor de hele familie een herinnering aan zijn vrouw. "Dat zal een dagelijkse confrontatie zijn, maar een positieve confrontatie," zegt hij.

Het beeldje thuis zal een confrontatie zijn, maar een positieve confrontatie.

Stefaan Moeyaert, man van overleden vrouw
Beeldje voor gestorven vrouw is terecht!

Eén op de 600.000

Het koppel: Christophe Ryckewaert en zijn vrouw, gingen zondagmorgen naar de Palingbeek om enkele beeldjes mee naar huis te nemen. Christophe vond het gesigneerde beeldje en zijn vrouw wist onmiddellijk hoe de vork aan de steel zat. Ze had Stefaans oproep via Facebook gelezen. Maandagavond kreeg Stefaan dan het een verlossende mail in zijn mailbox. En nu, vandaag staat het terug veilig en wel bij hem thuis. Voor Stefaan is dat een echt wonder. "'t Was één beeldje uit de 600.000", zegt hij. "Ongezien."

 

We wilden het heel graag teruggeven. 

Christophe Ryckewaert, de trotse vinder

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!