Boshyacinten staan vanaf nu in bloei

maandag 15 april 2019 - 12:37
Lotte Roobrouck
Hyacinten in bos
Foto: Radio 2
De boshyacinten staan opnieuw in bloei. Die paarse bloemetjes kan je zien in het Helleketelbos in Watou, het Hellegatbos op de Rodeberg en de Kemmelberg. Ook in het Sint-Arnolduspark in Tiegem, bij Anzegem, kan je ze zien.

In het Sint-Arnolduspark staan ook heel wat borden om de wandelaars te waarschuwen dat ze niet op die bloemen mogen trappen. Wandelaar Jan, die vaak in het bos komt, heeft al gezien dat die borden werken. "Gisteren zijn er al veel mensen geweest. Je ziet dan echt dat de mensen en ook de kinderen goed op het pad blijven", zegt Jan.  "Ook als ze foto's willen nemen met de bloemen gaan ze er dicht bij staan, maar niet er middenin." 

Pop-up bar

Anneleen heeft een Pop-up bar in het bos. "Ik zie ook meer volk in mijn Pop-up bar door de hyacinten", zegt Anneleen. "Je ziet nu al de paarse gloed, al staan ze nog niet helemaal in bloei. Dat is echt wel heel betoverend. Daar komen de mensen speciaal voor. Ze nemen er communiefoto's en familiefoto's." 
 

Mensen komen speciaal voor de bloemen naar het bos.

Anneleen

Stewards

Twee maanden geleden zochten ze ook al stewards om er een oogje in het zeil te houden. Die staan daar nu elke woensdagnamiddag en tijdens drukke weekends

Bord hyacinten

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!