Brent en Owen doen het goed bij Daikin in Oostende

woensdag 10 januari 2018 - 11:36
Daikin, Oostende, Duaal leren
Bij airconditioningproducent Daikin in Oostende zijn ze heel tevreden over twee tieners, Brent en Owen. Zij doen aan duaal leren in het bedrijf. Daikin vraag extra centen om het duaal leren te blijven organiseren.

Brent en Owen zijn twee studenten Elektromechanische Technieken in de school Petrus en Paulus West in Oostende. Ze doen aan 'duaal leren' bij Daikin. Da's eigenlijk leren op de werkvloer. Het verschil met een stage is dat Daikin ook zelf investeert om die jongeren het technische werk aan te leren.  Ze zijn bij het bedrijf heel tevreden over dat systeem. En studenten Brent en Owen zelf ook.

Je leert hier heel veel dingen die je ook écht nodig hebt om later als onderhoudstechnieker bij Daikin te werken.

Studenten Brent & Owen

De studenten mochten woensdagvoormiddag minister van onderwijs Hilde Crevits rondleiden op de werkvloer bij Daikin. Het bedrijf vraagt meer centen van de overheid om het duaal leren te blijven organiseren. Minister Crevits gaat daar werk van maken. Zo kunnen bedrijven middelen krijgen om hun mentoren op te leiden. Dat zijn de werknemers die de studenten begeleiden.
 

Ik hoor bij het bedrijf dat ze snakken naar beter opgeleide mensen. Die zijn efficiënter dan studenten die nog alles moeten leren als ze van de schoolbanken komen.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!