Buren bij Kunstenaars in nieuw jasje vanaf 2021

vrijdag 18 oktober 2019 - 16:24
Barbara Dejonckheere
2700 amateur-kunstenaars openen hun deuren
Foto: vzw Kunstwerkt
Bijna 2.700 amateurkunstenaars tonen vrijdag en het komende weekend wat ze kunnen. Het is de laatste keer in West-Vlaanderen dat Buren bij Kunstenaars in deze vorm plaatsvindt.

Het is al voor de zestiende keer dat kunstenaars in West-Vlaanderen hun deuren openen. Een initiatief dat door de provincie West-Vlaanderen werd opgestart, maar twee jaar geleden door vzw Kunstwerkt is overgenomen. Het is de laatste keer dat het in deze vorm plaatsvindt. Magalie Lagae van vzw Kunstwerkt: "Buren bij Kunstenaars houdt niet op te bestaan, integendeel, het wordt uitgebreid naar Vlaanderen en Brussel. Volgend jaar lassen we een rustpauze in, maar in mei 2021 vindt het project in een vernieuwde vorm plaats. We kregen vaak de vraag van kunstenaars uit andere provincies die ook willen deelnemen. Vanaf 2021 zal dat mogelijk zijn."

Nieuwe naam, nieuwe datum 

Buren bij Kunstenaars zal voortaan "Atelier in Beeld" heten en plaatsvinden in mei. Komend weekend kun je bij 2.700 kunstenaars terecht in bijna alle West-Vlaamse gemeenten. Alleen in Mesen neemt er geen enkele kunstenaar deel. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!