Een langere trein voor de kotstudenten uit Tielt

maandag 12 november 2018 - 18:47
Luc Vanhauwaert
Een langere trein voor de kotstudenten uit Tielt
Goed nieuws voor de kotstudenten uit Tielt die op zondagavond amper in de trein geraken. De trein richting Gent wordt opnieuw langer. Dat was nodig, want er waren al zondagavonden dat de trein zo vol was, dat de Tieltse studenten er niet meer bij konden.

De zondagavondtrein van Tielt naar Gent wordt opnieuw langer. Dat heeft de NMBS beloofd. Het liep een paar keer zeer moeilijk op zondagavond, de studenten hadden terechte klachten. De NMBS onderzocht de zaak en maakt de trein nu langer.

 

We staan altijd met een 50-tal studenten te wachten en soms konden we er gewoon niet meer bij.

Alexander Debouck, student uit Tielt

 

De trein was altijd een beetje ... wachten

Het was een moeilijke zaak in Tielt. Een vijftigtal studenten stonden er te wachten, maar konden er vaak gewoon niet meer bij. Dus moesten ze hun ouders bellen met de vraag of die hen naar Gent wilden brengen. Ofwel was het een uur wachten op de volgende en meteen ook de laatste trein. De studenten posten een gezamenlijk bericht op Facebook en getuigden ook op Radio 2. De NMBS beloofde de zaak te onderzoeken en vandaag kwam de vervoersmaatschappij al met een oplossing.

We keren terug naar de oude capaciteit

Bart Crols van de NMBS

Terug drie motorstellen

Ooit waren er drie motorstellen in plaats van twee. Omdat de NMBS duidelijk gemerkt heeft dat de huidige capaciteit ruim onvoldoende is, keert ze terug naar het vorige aanbod: de studenten mogen opnieuw een trein met drie motorstellen verwachten. Woordvoerder van de NMBS verontschuldigt zich: "Het kan niet dat mensen niet meer op de trein kunnen stappen. Los van het al dan niet rechtstaan. Maar als je onverrichter zake naar huis moet omdat je de trein niet kan nemen, dan is er een probleem. We gaan dat de volgende weken technisch oplossen en zo terugkeren naar de oude capaciteit."

Een langere trein voor de kotstudenten uit Tielt

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!