Fout rechtgezet na het leeghalen van een appartement in Brugge

woensdag 23 oktober 2019 - 06:33
Sofie Pattyn
Fout rechtgezet na het leeghalen van een appartement in Brugge
Foto: Radio 2
Afgelopen zomer werd er een verkeerd appartement leeggehaald door het Brugse sociaal verhuurkantoor. Die fout wordt nu rechtgezet. De bewoner krijgt een hogere schadevergoeding.

De opruimdienst van het sociaal verhuurkantoor moest in augustus een appartement leegmaken in de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Maar de ploeg had per ongeluk het verkeerde appartement leeggemaakt. De huisnummers waren blijkbaar niet duidelijk aangebracht en de bewoner zelf was niet thuis. Een pijnlijke fout, want alle spullen waren weg. Al wat in het appartement stond, werd in een container gegooid en was dus kapot of verdwenen. Het was de oma van de eigenaar van het appartement die de ontdekking deed.

Hogere schadevergoeding

De verzekering keerde 3000 euro uit, maar dat was veel te weinig vond de bewoner. Hij wou 12.000 euro. Er is nu een compromis uitgewerkt. De verzekering zal een hogere schadevergoeding betalen, hoeveel precies is niet bekend. De man krijgt ook nog een morele schadevergoeding. Hij woont ondertussen ook in een andere studio. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!